Ivanić:

I bez referenduma se zna rezultat izjašnjavanja većine građana RS-a

Mladen Ivanić
22.09.2016.
u 15:51

Člаn Prеdsјеdništvа BiH iz Rеpublikе Srpskе Мlаdеn Ivаnić ponovio je danas da se i bez referenduma zna da će se većina građana RS-a 25. rujna izjasiti da je za to da 9. siječnja ostane Dan RS-a.

Kaže da će dan nakon referenduma u RS-u, najavljenog za 25. rujna, pokazati da se većina građana izjasnila da 9. siječnja treba da ostane Dan RS-a.

- Mislim da će se time dobiti odgovor koji svi znamo unaprijed i bez referenduma. Tada je potrebno doći do toga da taj praznik dobije neko ime i svoje sam prijedloge već iznosio – dodao je Ivanić nakon razgovora sa šеfom Dеlеgаciје Еurоpskе uniје u BiH Lаrsom-Gunnаrоm Wigеmаrkom.

Upozorio je da priče o ratu u BiH mogu da iznose samo „avanturisti i budale“.

- Normalan čovjek nikada neće razmišljati o ratu, posebno u vezi s temom koja ni najmanje nije važna, a važnom su je pretvorili nesvjesno mnogi sudionici međunarodne zajednice – dodao je.

Ivanić se nada da ćemo se nakon referenduma u RS-u vratiti kampanji, da će biti provedeni lokalni izbori, te naći rješenje za 9. siječnja, a uvjeren je da će taj datum ostati praznik RS-a.

U razumnoj atmosferi može se, kaže, doći do adekvatnog rješenja.

Ključne riječi
RS

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije