Hahn:

Hvala Vučiću što nije reagirao na izjave iz Hrvatske

Hahn:
10.09.2016.
u 13:37

Europski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn rekao je da je zahvalan srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću na odluci da ne reagira na izjave iz Hrvatske, prenosi Avaz.ba

On je to istakao poslije sjednice Vlade Srbije kojoj je prisustvovao, pošto je prethodno razgovarao sa Vučićem, prenose srbijanski mediji.

- Zahvalan sam premijeru Vučiću na mudroj odluci o nereagiranju kad je riječ o izjavama iz Hrvatske. Ja sam prijatelj Srbije zato što vjerujem u pomirenje i potrebu da se da doprinos daljem napretku regije - rekao je Hahn.

Istakao je i da prati i posmatra svaku izjavu, ali i da može da kaže i da misli da je usklađen u stavu sa premijerom Srbije. 

- Moj zadatak nije da provociram, već suprotno... Razlika između političara i državnika je u tome što državnik ne gubi iz vida interese naroda, a srbijanski premijer je, na sreću, državnik -rekao je Hahn. 

Dodao je i da očekuje iz dobrih razloga da glas Hrvatske za podršku europskom putu Srbije i dalje ostane validan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije