Livno

Humanitarni koncert za izgradnju vatrogasnog doma u Lištanima

21.07.2019.
u 18:05

Dobrovoljno vatrogasno društvo sv. Ana iz Lištana pored Livna, u petak, 26. srpnja, na mjesnom stadionu organizira humanitarni koncert na kojemu će, među ostalim, nastupiti Mate Bulić i Bosutski bećari, a s namjenom prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju vatrogasnog doma u ovom mjestu.

Potaknuti katastrofalnim požarima na području Općine Livno prije dvije godine, a posebno na području Mjesne zajednice Lištani, lokalno stanovništvo je odlučilo i prošle godine osnovalo Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) sv. Ana.

"Zbog velike udaljenosti od grada i nemogućnosti dolaska livanjskih vatrogasaca na nepristupačne terene, bili smo primorani sami se zaštititi. U kratko vrijeme smo imali dva katastrofalna požara koja su nam preko planinskog masiva Dinare došla iz Republike Hrvatske, pa nam je u cilju da koordiniramo i s vatrogascima preko granice gdje ističemo veoma dobru suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom koja nam je donirala vozilo i opremu", kazali su za Fenu iz ovog vatrogasnog društva.

DVD sv. Ana trenutno broji 35 članova, posjeduju dva vatrogasna vozila, osobne i dosta druge opreme te ističu kako im je vatrogasni dom neophodan, a posebno za skladištenje njihovih vozila i opreme te se nadaju kako će i taj projekt uspjet realizirati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije