mostar

Humane zvijezde Hrvatske obišle Studentski dom 'Dompes'

sdfsdf
Foto: Stojan Lasić
1/5
21.04.2017.
u 14:00

 Dio sudionika jučerašnje humanitarne utakmice za izgradnju Studentskog doma i pučke kuhinje "Dompes" obišao je u petak objekt u izgradnji, gdje ih je voditelj projekta fra Iko Skoko upoznao s dosad urađenim te predstojećim radovima do otvaranja Doma na jesen ove godine.

- Jučer je bilo sjajno. Dali smo jedno malo srce za veliko srce, za mlade u Hercegovini, za ovaj veliki fra Ikin projekt. Nadam se da ćemo se ovdje ponovno vidjeti kada prvi studenti budu useljavali - kazao je tom prigodom predsjednik udruge "Humane zvijezde Hrvatske" Branko Tušek.

Dodao je kako se ne treba štedjeti kada je u pitanju potpora ovakvim projektima u kojima se ulaže u mlade ljudi.

- Ovdje će mladi u miru obavljati svoje studentske obveze, a kada završe svoje fakulteta dat će svoj puni angažman u razvoju Mostara i Hercegovine - dodao je Tušek.

Fra Iko Skoko podsjetio je da su projekt izgradnje studentskog doma za siromašne studente i pučke kuhinje pokrenuli hercegovački franjevci u siječnju 2015. godine, kada je na lokaciji u proteklom ratu uništene zgrade Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Hrvoje", preko puta Franjevačkog samostana na Bulevaru, započela izgradnja spomenutog objekta.

Do sada je završena većina vanjskih građevinskih radova, predstoji unutarnje uređenje, a otvaranje "Dompes" planirano je za jesen ove godine.

- Želio bih još jednom zahvaliti svim dobročiniteljima koji su nas do sada pomogli. Jučerašnja utakmica dodatni je vjetar u leđa da se nastavi s izgradnjom i da se izgradnja što prije završi. Nadam se kako će se prvi studenti useliti u naš dom već na jesen, kako je i planirano - kazao je fra Iko.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Kruno Jurčić podsjetio je da udruga "Humane zvijezde Hrvatske" djeluje već deset godina i da se uvijek s radošću odaziva pozivima koji dolaze kako iz Hrvatske, tako i iz Bosne i Hercegovine.

- U ovakvim prigodama uvijek se osjeti jedna posebna pozitivna energija, kakva se osjetila i ovdje u Mostaru. Treba pohvaliti sve ljude koji su sudjelovali u organizaciji jer to nije ni malo jednostavno - dodao je Jurčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije