Modriča

Humane nogometne zvijezde BiH i Hrvatske odigrale susret za djecu s posebnim potrebama

02.04.2016.
u 09:00

Humanost nema granica, potvrdili su to sportaši, a svoju plemenitu nakanu pomoći usmjerili su prema djeci s posebnim potrebama. Poznati nogometaša iz BiH i Republike Hrvatske okupili su se u Modriči te odigrali humanitarnu utakmicu.

Prikupljeni prilog od ukupno 4000 konvertibilnih maraka usmjerili su za novootvoreni Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama u Modriči.

Više od tisuću posjetitelja na utakmici uživalo je u sportskom susretu nogometnih legendi, kojom su pokazali snagu ljudske dobrote i istodobno poručili djeci s posebnim potrebama da nisu sama. Utakmicu, odigranu pred više od tisuću gledatelja na stadionu “Dr. Milan Jelić”, organizirali su Fondacija “Petar Jelić”, Nogometni klub Modriča Maksima i Fondacija “Humane zvijezde Hrvatske”.

Humanitarna akcija je, prema mišljenju organizatora, uspjela, a iznos pomoći, po svemu sudeći, bit će uvećan u idućih 15 dana, koliko će trajati prikupljanje posredstvom posebnog žiro-računa. Fondacija je osnovana prije godinu i pol dana, ima veliki broj članova koji su, uz pomoć donatora, organizirali 35 manjih i većih humanitarnih akcija prikupljanja novca i drugih sredstava za ugrožene u poplavama te socijalno ugrožene osobe.

- Vremena su teška i svaka je pomoć dragocjena ugroženim osobama.

Uz pomoć prijatelja iz svijeta sporta, članova Fondacije i stanovnika Modriče tijekom ljeta ćemo organizirati novu akciju, a prikupljena sredstva donirati onima kojima budu najpotrebnija, najavili su iz Fondacije.

Za ekipu “Fondacija Petar Jelić”, osim Petra, nastupio je poznati Modričanin Nikola Nikić Grba, kao i Dario Damjanović, Miroslav Drinić, Ivan Mitrić, Dragan Radić, Ešref Jašarević, Vladimir Pročiković, Bojan Tripić, Ljubiša Savić. Tim “Humane zvijezde Hrvatske” predvodio je legendarni hrvatski vratar Dražen Ladić, a nastupili su Mario Lučić, Dražen Ilić, Boris Živković, Miroslav Bičanić, Stjepan Jukić, Edin Mujičin, Goran Vlaović, Amir Kazić, Anton Laban, Mato Neretljak i Branko Tušek. Treneri ekipa bili su Marko Stojić i Ivica Grnja. Početni udarac na utakmici izveo je Miljan Bencun, korisnik usluga Dnevnog centra u Modriči. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?