važan projekt

Hum u središnjoj Bosni realizirala projekt ,,Borba protiv ovisnosti": Ovisnici govorili o svojim porocima

30.01.2020.
u 16:05

Kako nam je rekao predsjednik Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni Mateo Marić, ovo je projekt koji je od iznimne važnosti za mlade središnje Bosne.

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza u suradnji s Katoličkim Školskim Centrom ,,Petar Barbarić" u Travniku realizirala je projekt ,,Borba protiv ovisnosti". 

Danas je, u sklopu tog projekta, u prostorijama KŠC ,,Petar Barbarić" u Travniku održano svjedočanstvo štićenika zajednice ovisnika ,,Cenacolo" iz Međugorja. Na početku predavanja, okupljenima se obratila i srdačno pozdravila direktorica Gimnazije Ivana Ćurčić. Direktorica se predavačima zahvalila na dolasku te iskazala želju za daljnjom suradnjom. 

Članovi zajednice su se kratko predstavili, te su okupljenima iznijeli svoja svjedočanstva o svojim porocima. Jedno svjedočanstvo je bilo vezano za porok kocke, a drugo svjedočanstvo bilo je vezano za porok ovisnosti o drogama, rečeno nam je iz Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni iz Viteza.

Štićenici su okupljenima ispričali kada su otkrili da imaju problem, kako su priznali sami sebi da su činili pogreške, te kako su se obnovili otkako su u zajednici. Istaknuli su kolika je važna komunikacija s Bogom i kako uz tu komunikaciju život postaje radosniji.

Svi okupljeni su imali priliku postavljati pitanja štićenicima, a gosti su na odgovore srdačno odgovarali.  Na kraju predavanja su svi zajedno zapjevali i zaplesali uz prigodnu pjesmu. 

Kako nam je rekao predsjednik Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni Mateo Marić, ovo je projekt koji je od iznimne važnosti za mlade središnje Bosne.

Marić se zahvalio Ministarstvu obrazovanja, kulture i sporta ŽSB-a, Ministarstvu kulture FBiH, Nadbiskupijskom Centru za pastoral mladih ,,Ivan Pavao II." na potpori u realizaciji ovoga projekta.

Iz Udruge su se posebno zahvalili upravi KŠC-a ,,Petar Barbarić" u Travniku na ustupljenom prostoru i svakoj podršci koju pruža Udruženju.

Video s ovog događaja možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?