posjet bih

Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio Široki Brijeg

Andrej Plenković
Patrik Macek/PIXSELL
05.09.2017.
u 18:37

Hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak je posjetio Franjevački samostan, Franjevačku galeriju i Duhovno kulturni edukacijski centar u Širokom Brijegu.

Tom prigodom Plenković je rekao kako mu je zadovoljstvo što ima priliku vidjeti Franjevački samostan i sve ono u što je hrvatska Vlada uložila, pomažući Hvatima izvan Hrvatske.

- Smatram da će kulturni centar doprinijeti za 2000 mladih koji idu u Franjevačku gimnaziju i svima koji se okupljaju oko Samostana koji ima povijesno značenje i važno gajenje i njegovanje hrvatskog identiteta u Bosni i Hercegovini, županiji i posebice u Širokom Brijegu - kazao je premijer hrvatske Vlade u izjavi za medije.

- Posebna je radost ugostiti premijera Republike Hrvatske pred duhovno kulturnim centrom kojeg sufinancira Vlada HR - rekao je širokobriješki gvardijan Tomislav Puljić, dodavši kako je centar zamišljen kao mjesto duhovnosti i kulture.

Nakon obilaska Franjevačkog samostana, hrvatski premijer Plenković sastao se s gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?