porast ulaganja

Hrvatske investicije u BiH premašile milijardu eura, ulagačko povjerenje raste

26.06.2017.
u 17:27

Burilović navodi da u gotovo pola hrvatskih županija BiH spada u prva tri najvažnija izvozna tržišta.

Prošle godine je, prema podacima Hrvatske narodne banke, iznos izravnih kumulativnih ulaganja u Bosnu i Hercegovinu od 1993. godine premašio milijardu eura. Ovo se navodi u priopćenju Hrvatske gospodarske komore u povodu održavanja Poslovnog foruma Udruge bh. Hrvata Prsten koji će se održati u Zagrebu 27. lipnja. 

- Polovica od SDI realizirana je zadnjih 6 godina što pokazuje ne samo da se odnos intenzivirao, već da raste i ulagačko povjerenje, konstatira predsjednik HGK Luka Burilović. Kada je riječ o robnoj razmjeni, Burilović navodi da u gotovo pola hrvatskih županija BiH spada u prva tri najvažnija izvozna tržišta. 

Ciljevi Poslovnog foruma su prepoznati ključne elemente za unapređivanje poticajne poduzetničke okoline, s naglaskom na Hrvatsku i BiH, upozoriti na slabosti zakonskih rješenja i posljedica na poslovanje, uputiti na mogućnosti unapređenja sustava, istaknuti mogući razvoj poslovnih poveznica između Hrvatske i BiH te predstaviti nova rješenja i zahtjeve na razini ekonomske i druge politike, navodi priopćenje HGK, prenosi Lider. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?