Pomalo zbunjujuće

Hrvati u BiH u žrvnju dviju kampanja - za Hrvatski sabor te općinske izbore u BiH

04.09.2016.
u 07:00

Kampanja za lokalne izbore u BiH prvi put se poklopila s izborima za Hrvatski sabor zbog čega su hrvatski birači u ovoj zemlji pomalo zbunjeni, a hrvatske stranke iz BiH uglavnom plivaju na istoj matrici tema koje dolaze iz Zagreba. Zbog toga su hrvatske stranke djelomično i korigirale svoje kampanje pa će biti uskraćene za više od desetak dana za promoviranje svojih inicijativa za lokalne izbore, piše Večernji list BiH.

Dva veća bloka HNS-a

A na izborima za Hrvatski sabor su se i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora podijelile na dvije liste. 
Tako su HDZ-ovu listu poduprli iz vodstva HNS-a, te HDZ BiH, HDU i HKDU i na njoj se nalaze kandidati iz BiH, Srbije, Crne Gore, Njemačke i dijaspore, dok su, pak, iza neovisne liste stali HDZ 1990., HSP BiH, HRAST, HSP HB iz BiH računajući da bi mogli na taj način profitirati. Uz ove liste, u dijaspori se pojavljuje i Ćiro Blažević koji je do sada bio isključivo uz HDZ, a na ovim izborima uz Koaliciju za premijera Milana Bandića. I ova stranka ozbiljno računa s BiH kao najznačajnijom bazom iz XI. izborne jedinice.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije