Na svojim ognjištima

Hrvati Kaknja i Kraljeve Sutjeske hrabro odolijevaju zločinima i tragedijama

08.11.2015.
u 06:15

A što više mogu... Bog je tako odlučio i ne može se iz ove kože... Živjeti se mora i evo ovaj nam je povratnički život najprije išao s veseljem, a onda tragedija, ali rađa nam se i novi život pa ćemo ići naprijed..." - kroz suze ekipi Večernjeg lista govori Ilija Stojčić, prvi povratnik u hrvatsko selo Ratanj, nadomak Kraljeve Sutjeske, i otac nedavno poginulog rudara Mije Stojčića.

Povratak Hrvata

Sudbina je tako htjela da ova prva hrvatska povratnička obitelj na ovom području u nedavnoj teškoj rudarskoj nesreći izgubi sina Miju iza kojeg su ostala dva mala sina Ilija i Matej te trudna supruga Lucija. Baš za vrijeme našeg posjeta Luciji je bio termin za porod pa je cijela obitelj bila na nogama iščekujući taj lijepi trenutak u ovoj, nažalost, dosta teškoj i tužnoj situaciji nakon pogibije rudara i povratnika Mije Stojčića. I tako su se u ovoj vrijednoj i hrabroj povratničkoj obitelji pomiješali tuga i veselje pa supružnici Ilija i Jelka s nevjestom i unucima svakodnevno primaju pomoć i potporu svoje preostale djece, unučadi te brojne rodbine i prijatelja.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH..

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?