Hrvati ipak danas izvedeni pred sud u Zambiji, zakazano i novo ročište

10.02.2023.
u 17:11

Unatoč informacijama iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova da Hrvati uhićeni u Zambiji ovaj tjedan neće pred sud, danas su ipak našli tmao.

Danas je bez prethodne najave na nadležnom sudu u zambijskom gradu Ndoli podignuta optužnica protiv osmero hrvatskih državljana, koji su 7. veljače opet uhićeni prilikom napuštanja Republike Zambije te su od tada pritvoreni, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvatski državljani za sada ostaju u pritvoru te slijedi sudski postupak.

Optužnica je podignuta i protiv službenice imigracije u zračnoj luci Ndola. Sve za kazneno djelo trgovine djecom u pokušaju sukladno čl. 3A st. 1. i čl. 12. zambijskog Zakona protiv trgovine ljudima.

Sljedeće ročište održat će se 14. veljače te će se na istom odlučivati o zahtjevu da se optuženi brane sa slobode.

Izjasnili su se da nisu krivi za kazneno djelo trgovanja djecom, koje im se stavlja na teret, a u slučaj se uključila i viša službenica za imigraciju što znači da se slučaj diže na višu razinu, piše 24sata pozivajući se na zambijsku novinarku koja prati cijeli slučaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?