Zbog novog soja

Hrvat 'zarobljen' u Doveru: Ne možemo nikuda, nestaje hrane i pića...

kamioni
24.12.2020.
u 09:44

Velika Britanija odsječena je od ostatka Europe zbog straha od širenja novog soja koronavirusa. Tisuće vozača kamiona dva su dana u blokadi u luci Dover, a Francuska ulazak dopušta samo onima s negativnim testom.

Za HTV se javio Danijel Petrović, hrvatski državljanin na privremenom radu u Irskoj, koji radi za jednu prijevozničku tvrtku.

- Bili smo zatvoreni, prvih dan, dan i pol smo čekali u Doveru, u luci, čekali smo odluku da se 48-satna karantena prekine. Kada se prekinula odlučili su da moramo imati negativni PCR test da bi prešli granicu. Prebacili su nas u Manston, na aerodrom, i tu smo danas trebali obaviti taj test, međutim na pola testiranja je sve prekinuto. Nikakve informacije ne dobivamo, ljudi su zatvoreni, fali hrane, fali pića, opskrbe nema jer u blizini nema dućana jer je ovo aerodrom - ispričao je Danijel.

Kaže kako je više od 7000 kamiona već tri dana zarobljeno u tom malom mjestu i ne mogu dalje, a od ponoći do 26. prosinca niti trajekti više neće voziti preko La Manchea. Sad svi čekaju PCR test kako bi uopće mogli steći preduvjete da jednog dana krenu dalje.

- Ovo je sramota za jednu Francusku, sramota za jednu Englesku, sramota za cijelu Europsku uniju i Bruxelles. Katastrofa - poručio je Danijel Petrović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije