Proces privatizacije

Hotel Ero, Granit i Soko u novom krugu privatizacije

27.10.2015.
u 06:15

Nedavno usvojeni program rada Vlade HNŽ-a u jednom svome dijelu sadrži i plan privatizacije poduzeća. Pod pojmom "velika privatizacija" navode se HTD "Zenit BRO" d.o.o. Neum i "SALUS "Hotel Stella" d.o.o. Neum. I dok se trenutačno vodi pravna bitka oko hotela Zenit, u dokumentu se navodi kako za hotel Stella nije bilo ponuda prilikom javnog poziva, te kako se sada provode aktivnosti kako bi se proces privatizacije nastavio.

Pitanje hotela Ero

U dokumentu se spominje i mostarski hotel Ero koji je već nekoliko puta neuspješno bio na privatizaciji. Njegova egzistencija je upitna, a sve ozbiljnije se mogu čuti namjere kako bi Vlada HNŽ-a mogla dati ozbiljnu ponudu za ovaj objekt. Ipak, sve je još samo ideja. Od veliki tvrtki tu je i MI Soko. Priča oko ovoga poduzeća vodi se već čitavo desetljeće, a očekuje se kako će Vlada HNŽ-a sada ponovno ozbiljno ući u ovu priču i osigurati njezin konačni kraj. Granit Jablanica, Rudar d.d. Konjic su ostala dva poduzeća pred kojima su novi pokušaji privatizacije, a koji spadaju u okvir velike privatizacije. Silosi Trgocentar Stolac, Obnova promet Čapljina, veterinarske stanice s područja HNŽ-a samo su neka od poduzeća koja se vode pod stavkom "male privatizacije" u HNŽ-u.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?