Formiran je i stožer za nove prijevare

Hoće li Bošnjaci preusmjeriti na Hrvate 100 tisuća birača?

lagumdzija_fanatico
Foto: agencije
08.10.2014.
u 08:54

Sugovornici koji su bili angažirani na početku ovoga projekta, potvrdili su kako se računa na više od 100.000 glasova raspršenih bošnjačkih birača diljem BiH

Bošnjačke političke stranke ni na predstojećim općim izborima u BiH nisu odustale od izbora političkih predstavnika Hrvatima i vođenja akcija suptilnog preusmjeravanja bošnjačkih glasova u korist političkih marginalaca među hrvatskim biračima kako bi se pokušalo do kraja razvodniti i neutralizirati hrvatsko pitanje, a ove stranke sa svojim hrvatskim satelitima nastaviti krčmiti ekonomske resurse.

Napravljen i stožer

Iako se vjerovalo da Sarajevo pod utjecajem europskih krugova, određenih upozorenja iz Bruxellesa, ali i Zagreba, neće posegnuti za novim projektom u državnom Predsjedništvu, odnosno budućoj Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara, potajno se realizira plan neutraliziranja hrvatskih predstavnika većinskom voljom bošnjačkih birača. Po dostupnim informacijama, nekoliko političkih stranaka i ‘intelektualaca’ građanske orijentacije zajedno s plaćenicima više nevladinih organizacija u zgradi Unitica u Sarajevu su uspostavili izborni stožer. Ovaj stožer aktivno radi na izgradnji mreže potpore koja bi dovela do toga da se ponovi situacija u kojoj je gotovo postalo nevažno koji će od kandidata Bošnjaka biti izabran za člana Predsjedništva, ali da se najveća energija treba usmjeriti u izbor Hrvata koji bi ponovno bio drugi bošnjački kandidat i dakako po mjeri tih građanskih intelektualaca. Mediji, nevladine organizacije, društvene mreže angažirane su kako bi se maksimalno podržala nova manipulacija s Hrvatima.

Dobri Hrvat

Sugovornici koji su bili angažirani na početku ovoga projekta, potvrdili su kako se računa na više od 100.000 glasova raspršenih bošnjačkih birača diljem BiH kako bi se izabrao ‘normalan’ kandidat koji je protiv nacionalnih torova i podjela, te je puno prihvatljiviji od dva Bakira, Izetbegovića i Hadžiomerovića, Emira Suljagića, Fahrudina Radončića s bošnjačke strane, a s hrvatske od Dragana Čovića. Čak su u tome smislu angažirani tzv. ‘hejteri’ po društvenim mrežama i komentarima koji poručuju kako treba Hrvatima ponovno izabrati člana Predsjedništva BiH kako više ne bi inzistirali na trećem entitetu, rješavanju navodnog hrvatskog pitanja. I dok je u ranijim slučajevima to bio kandidat iza kojega je i formalno stajalo političko Sarajevo, ovoga puta je izabran kandidat po mjeri koji relativizira pitanje hrvatske jednakopravnosti u BiH, nudi uopćenu priču koja dobro zvuči političkom Sarajevu i masama onih koji su nezadovoljni rezultatima upravo bošnjačkih stranaka. Hrvatski su politički čelnici zbog toga, doznajemo, posljednjih dana intenzivirali svoju kampanju pokušavajući motivirati što je moguće više hrvatskih birača kako bi spriječili ponavljanje scenarija koji bi doveo do izigravanja političke volje najmanjeg naroda. Upravo sarajevski politički tvorci kaosa i računaju na uljuljkano ozračje kampanje unutar hrvatskog biračkoga tijela koje nema veće političke konkurencije, što dodatno pogoduje njihovoj odluci da u nedjelju izađu na izbore. Time samo daju prigodu političkim strankama Bošnjaka da nastave trgovati hrvatskim interesima, ali i ekonomske resurse što su uspješno činili u posljednje četiri godine platforme.

Komentara 4

Avatar error
error
09:33 08.10.2014.

Komsic je gospodin za raguza i budimira...Komsic se nikada nije krio iza hrvatstva, nije trazio potporu u hrvatskim gradovima i zupanijama za clana predsjednistva, nikad nije volio sahovnicu ili pricao hrvatski jezik niti je rekao da je hrvat...dok je on tako radio u protekla dva mandata nase feslije budimir i raguz su tom gospodinu Komsicu osporavali kandidaturu za hrvatskog clana predsjednistva, pozivali muslimane da ne glasaju za hravtskog clana predsjednistva, da treba omoguciti hravtima da sami izaberu svoje predstavnike ... danas sve to negiraju, gaze preko mrtvih da dodju do fotelje, uvalce se u guzi*u svakom muslimanu za glas, gace skidaju pred svima samo da bi dobili glas, zagovaraju neku gradjansku bih, vise ne spominju majorizaciju hrvata, ugrozenost ....sve to govori o karakteru ti ljudi ako ih uopce tako mozemo nazvati, nem atu covijeka ni do podne a od podne pogotovo, zato kazem Komsic je gospodin za raguza i budimira bio i ostao!!!

BR
brodarevac
08:05 09.10.2014.

Hoće li Srbi (SNSD) preusmjeriti koju desetinu hiljadu u federaciji na Hrvate to se niko ne pita, a svi znaju odgovor. Politika je kurva ono što smeta na jednu stranu ne smeta na drugu.

DU
Deleted user
09:28 08.10.2014.

pa zar nam komšić nije bio član predsjedništva osam godina a ne četiri. zatim zar u prošlom sazivu HDZBIH nije pomogao martinu da udje u državni dom naroda, zar devedesetki nije proguran jedan kandidat u federalni dom iz srednje bosne. u svemu tome sudjelovali i naši legitimni predstavnici. izda martin, izda titan , izda lijan, izda zubak, a sve likovi koji su prošli kroz HDZBIH. od umjerene normalne političke stranke hdz se od zadnjeg sabora radikalizira i daj boze da ne bude i dalje radikalizacije na štetu hrvata na stetu hrvata, prije svega onih iz bosne. ako se ovi likovi i dalje budu pitali i ko fol nešto prijetili svima oko sebe neće moći ovo, necemo dopustiti ono., stvorit ćemo ovo ono i slična sra..a jadna li nam majka.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije