Božo Ljubić

Ne treba slati prijedloge za imenovanja nove Vlade FBiH dok se ne izmijeni Izborni zakon

Božo Ljubić
20.12.2019.
u 14:12

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić izjavio je danas u Mostaru kako je mišljenja da HNS i HDZ ne bi trebali slati nikakve prijedloge za imenovanja nove Vlade FBiH dok se ne izmijeni Izborni zakon.

On kaže kako je prioritet za formiranje vlasti predsjednik HNS-a i HDZ-a Dragan Čović u više navrata javno izgovorio, a to je izmjena izbornog zakona.

"Najbolje bi bilo da proces dogovora oko Vlade FBiH ide simultano s izmjenama Izbornog zakona. Uvjeren sam da će legitimni predstavnici tri naroda pronaći način da se dođe do kvalitetnog kompromisa i da će se tako zadovoljiti interes za stabilnost u BiH", kazao je Ljubić, piše Klix.ba. 

Upitan jesu li se ekspertne grupe SDA i HDZ-a sastajali nakon dogovora dvojice lidera, Ljubić je rekao kako o tome nema informacija.

"Ali to je taj pristup koji podržavam, da se stave na stol prijedlozi. Prijedlog koji je bio u proceduri u Doma naroda osigurava sigurno legitimno predstavljanje Hrvata na svim razinama. Isto tako bit ćemo spremni razumjeti i drugu stranu. Razumijem zabrinutost bošnjačke strane jer bi se moglo dogoditi da u nekoj važnoj županiji za Bošnjake ne bi bili izabrani predstavnici tog naroda", rekao je Ljubić.

On je kazao kako nema informaciju o tome hoće li Marinko Čavara ostati predsjednik FBiH.

Govoreći o izborima u Hrvatskoj, kaže kako je uvjeren da će pobijediti Kolinda Grabar-Kitarović. Upitan za komentar da je Državno izborno povjerenstvo Hrvatske smijenilo članove biračkih odbora u Banjoj Luci i Sarajevu jer su pripadali HDZ-u, Ljubić je kazao da će biti imenovani drugi članovi biračkih odbora.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Feral
Feral
06:56 21.12.2019.

Božo tko tebe šta pita ?

BR
brodarevac
15:13 20.12.2019.

Šta ovaj uslovljava pa zar on nije u parlamentu druge države, šta traži ovdje. Jest ugrožen do ja.. radi honorarno u dvije države prima penziju i kuka na položaj sebe kao jedinke. Kad će građani shvatiti da smo svi mi ugroženji od ovih lezihljebovića koji zgrću lovu i kukaju o problemima a ništa da riješe. 20 godina vlasti sve su uspjeli pokrasti: soko aluminij elektroprivreda eronet sve će se to pozatvarati, ali će njihova čukununučad uživati u njihovoj krađji.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije