Banja Luka

Hladnoća odnijela i petu žrtvu

tijelo
19.01.2016.
u 06:30

Muškarac Z. S. iz Banje Luke peta je žrtva smrzavanja u Bosni i Hercegovini ove zime. Ovaj pedesetčetverogodišnjak preminuo je 16. siječnja uslijed smrzavanja.
Tijelo muškarca pronađeno je u nedjelju oko 13 sati na obali rječice Brkolos, u mjestu Radosavska kod Banje Luke, potvrđeno je iz Centra javne sigurnosti Banja Luka.

Nije riječ o kaznenom djelu

Izvršenim očevidom policijskih službenika Policijske postaje Potkozarje, a u nazočnosti dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Banja Luka, utvrđeno je kako je smrt nastupila smrzavanjem uslijed niske temperature, te da nema tragova koji upućuju na elemente kaznenog djela, piše Večernji list BiH. Prije samo desetak dana istu sudbinu doživio je i Milorad Ćelić iz Teslića. On se, prema riječima dežurnog u Operativnom centru CJS Doboj, smrznuo u vodi kada je pod utjecajem alkohola pao u manji potok u selu Mladikovina. U nemogućnosti izvući se iz potoka, Ćelić se smrznuo u hladnoj vodi i preminuo. Liječnik mrtvozornik je na mjestu događaja utvrdio zadesnu smrt. U studenom je od posljedica smrzavanja preminula 71-godišnja Jovanka Stevandić iz Istočnog Drvara.
Prvi snijeg je paralizirao ovaj dio Bosne i Hercegovine, te mještane ostavio bez električne energije. Budući da meteorolozi Federlanog hidrometeorološkog zavoda BiH i u idućim danima najavljuju ekstremno nisku temperaturu, savjetuje se pojačan oprez, posebice djeci i osobama treće životne dobi. Naime, savjetuje im se ograničen boravak na otvorenom, i to uz prikladnu odjeću i obuću.

Hladno i u sljedećim danima

Inače, prema prognozama, danas će u središnjim i istočnim područjima Bosne biti maglovito i s niskim oblacima, a u ostatku zemlje pretežno sunčano. U noći s utorka na srijedu očekuje se naoblačenje sa sjeverozapada. Jutarnja temperatura će biti od -12 do -5 °C, na planinama do -20, na jugu od -7 do -2, a dnevna od -4 do 2, na jugu od 2 do 5 °C.
Kako navode meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u srijedu nas očekuje oblačno vrijeme. Prijepodne će biti oborina u Hercegovini i zapadnoj Bosni, a poslijepodne u sjevernoj i zapadnoj Hercegovini, zapadnoj Bosni i Posavini. U večernjim satima će biti oborina u većem dijelu Bosne. U višim područjima Bosne padat će snijeg, a u nižim kiša koja će u noći prelaziti u susnježicu ili snijeg.
U Hercegovini su u jutarnjim satima mogući susnježica i snijeg, a poslijepodne uglavnom slaba i mjestimična kiša koja će postupno prestati. Oborine će biti slabog intenziteta. Jutarnja temperatura od -9 do -2 °C, na jugu od -4 do 0, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 3 do 8 °C. U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme. Jutro i dio prijepodneva sa snijegom u Krajini, ponegdje u istočnim i sjevernim područjima Bosne.
Jutarnja temperatura bit će od -6 do -2 °C, na jugu od -3 do 2, a dnevna od -3 do 1, na jugu od 4 do 8 °C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije