Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Hering poslao najbolju ponudu za poddionicu koja će Mostar spojiti s Hrvatskom

Ponude je poslalo ukupno devet tvrtki, od kojih je pet iz Kine.
07. ožujka 2021. u 17:29 0 komentara 531 prikaza

Širokobriješka tvrtka Hering d.d. poslala je najbolju ponudu za izgradnju poddionice tunel Kvanj-Buna na koridoru Vc, doznaje Jabuka.tv.

Kako je iz Heringa potvrđeno, oni su zajedno sa svojim partnerima poslali najpovoljniju financijsku ponudu. Sada slijedi evaluacija, a iz širokobriješke tvrtke se nadaju dodjeli ugovora.

Ponude je poslalo ukupno devet tvrtki, od kojih je pet iz Kine.

Inače, poddionica tunel Kvanj – Buna duga je 5,2 km. Značajni objekti koji će se graditi su dvocijevni tunel Kvanj, desna cijev dužine 2.645 metara i lijeva cijev dužine 2.720 metara, vijadukt Rotimski potok dužine 320 metara i nadvožnjak, a ostatak trase nadovezuje se na poddionicu Buna – Počitelj koja je u završnoj fazi izgradnje.

Također će u okviru ovog projekta biti rekonstruirana regionalna cesta Buna – Domanovići ukupne dužine 14,5 km. Predviđeni rok izgradnje je 36 mjeseci.

Izgradnjom dionice Mostar jug – Buna, koja je podijeljena na dvije poddionice Mostar jug – tunel Kvanj i tunel Kvanj – Buna, povezat će se Mostar s europskom mrežom autocesta i činiti funkcionalnu neprekinutu autocestu od granice Bijača pa sve do ulaska u Mostar, što je od neprocjenjivoga značaja za bh. građane, kompanije i poduzetnike.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.