ALARMANTNO

Hercegovina se guši u otpadu zbog blokade Uborka

'za pokbih.....mostar....komunalni otpad, smece, odlagaliste uborak u mostaru.....29042008.    snimio:zoran cubela'
Foto: 'ZORAN CUBELA'
27.01.2014.
u 09:36

Zapadnohercegovački otpad se deponira u Posušju ili završava u Bosni

Zahvaljujući blokadi Komosa koji je blokirao vozilima putove na deponiju Uborak, čitava Hercegovina se počinje gušiti u otpadu.

Komunalna poduzeća iz Širokog, Gruda, Ljubuškog te Parkova iz Mostara traže alternative za zbrinjavanje više tisuća tona otpada i prevladavanje trenutne situacije. Otpad se zbrinjava po bivšim šljunčarama u Bijelom polju te Bišće polju, kao i čitlučkom odlagalištu gdje mostarski Parkovi preko privatnih poduzeća deponiraju stotine tona komunalnog otpada iz Mostara. Neslužbeno se doznaje kako se otpad iz Mostara trenutno deponira u čitlučkoj boksitnoj jami.

Zapadnohercegovački otpad se deponira u Posušju ili završava u Bosni. - Nevjerojatno je da se jedno poduzeće može bez blagoslova stranke koja je postavila rukovodeći kadar poduzeća usuditi provesti blokadu čitave regije. Postavljaju se i pitanja zašto Komos nije već prije nekoliko godina otišao u stečaj iako je imao preduvjete za to i tko iz mostarskih stranaka stoji iza ovih planiranih nereda i stvaranja kaosa u regiji - kažu nam naši sugovornici.

Dovođenjem više od 200.000 građana Hercegovina u stanje mogućih epidemija i zaraza te odlažući otpad na divljim deponijima tužiteljstvo treba povući odlučne mjere i korake za kažnjavanjem tih istih osoba. Ne zaboravimo i platformaško Federalno ministarstvo okoliša koje stvaranjem regionalnih odlagališta daje veliku moć u ruke neodgovornih pojedinaca.

I ova strategija zajedno s pravilnicima za elektronski i ambalažnim otpadom iz Ministarstva okoliša se pokazala katastrofalna. Rješenje kraja blokade deponija Uborak se ne nazire, a Grad Mostar i Hercegovina tonu u otpadu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije