uskoro počinju pripreme

Hercegovci se polako pripremaju: U Mostaru turistički bum za Novu godinu

vatromet
Vecernji.ba
09.12.2022.
u 07:52

Svojevrsni skok broja posjeta očekuje se pred božićne blagdane i novogodišnje praznike u Mostaru, jer se i lani pokazalo kolika je zainteresiranost bila za doček Nove godine na otvorenom

Zbog neisplativosti poslovanja u ovom zimskom periodu većina neumskih hotela je 1. studenog prestala s radom i svoja vrata otvorit će tek na proljeće. 

Međutim, u svim mjestima u Hercegovini vidljivo je smanjenje broja turističkih dolazaka, od Međugorja do Mostara, potvrđuju to u Turističkoj zajednici (TZ) Hercegovačko-neretvanske županije.

- Turistička sezona je zapravo tek nedavno završena i rezultati su više nego odlični, a prosinac i siječanj su na ovom području gotovo u pravilu takvi i uvijek su označavali prijelaz iz jedne u drugu sezonu. To su mjeseci u kojima su dolasci, pogotovo grupni turistički, prilično rijetki - rekao je za Avaz zamjenik direktora TZHNŽ Semir Temim.

Međutim, kako je dodao, svojevrsni skok broja posjeta očekuju pred božićne blagdane i osobito novogodišnje praznike u Mostaru, jer se i lani pokazalo kolika je zainteresiranost bila za doček Nove godine na otvorenom, kada su svi smještajni kapaciteti bili popunjeni.

Vlasnica ugostiteljskog objekta uz Stari most Enisa Bašić kaže kako su se odlučili nakratko predahnuti, nakon prilično uspješne produžene sezone.

- Na kolektivnom smo godišnjem odmoru do sredine prosinca. Tada kreću i pripreme za Novu godinu kada će, sigurno, biti puno više gostiju nego sada, a nadamo se da će nas i lijepo vrijeme poslužiti. Posebno  vjerujemo da će uoči Nove godine biti veći priljev turista, i domaćih i stranih. Nakon toga je zatišje, ali već krajem siječnja kreću aktivnosti i za predstojeću turističku sezonu - kazala je Bašić.

Zanimljivo je da je turista u Mostaru sve manje i vikendom, a većina turističkih radnika u staroj gradskoj jezgri je na privremenoj pauzi. U to smo se uvjerili proteklog vikenda, kada je u Starom gradu, umjesto velikih gužvi i žamora turista, vladala prava pustoš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?