Ogromna marketinška prednost

Hercegovački duhan jedini se na svijetu može pušiti bez miješanja s drugim

25.10.2017.
u 12:00

Mnogo je dobrih zaključaka u ovoj zemlji propalo, pa zašto ne bi i onih osam usvojenih na znanstveno-stručnom skupu “Duhan u Bosni i Hercegovini – jučer, danas i sutra”, održanog početkom mjeseca u Mostaru, razmišlja trudbenik pisane riječi ukucavajući riječi Hercegovina flor, koje bi trebale biti putokaz za spas hercegovačkog duhanarstva. Neočekivano, pravo je more informacija o toj temi, plus slike koje plijene pozornost, Staljin, Lavrov, nema njemačkog cara Vilhema II. koji je na skupu spominjan kao jedan od uživalaca hercegovačkog flora, ali otkrivamo jednu pravu marku, prvo pero ruskog futurizma, Vladimira Majakovskog! Da, da i pjesnik Majkovski je dimio flor iz Hercegovine ili s Kavkaza, svejedno. Jest da poezija nije što je nekada bila – kraljica umjetnosti, ali svakako je uz “hazjajina” Staljina i “mistera njet” Lavrova, ako se Hercegovci odluče ponovno zasukati rukave, pri ruci dobro imati i jednog velikog pjesnika, Majakovskog. Dr. Marko Ivanković, direktor Federalnog agromediteranskog zavoda, odrastao je iz duhana.

Progovoriti o budućnosti

- Smatrali smo, s obzirom na tradiciju koju ima duhan i koju ima Duhanski institut, kako moramo progovoriti o budućnosti, prije svega hercegovačkog tipa duhana, ali i ukupnoj budućnosti duhanske proizvodnje u BiH, pa smo tako skupu i dali i naslov...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?