Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Hercegovačka tvrtka gradit će brzu cestu kroz središnju Bosnu

16. veljače 2022. u 15:02 0 komentara 769 prikaza

Autoceste FBiH donijele su odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju dijela brze ceste Lašva-Nević Polje, i to za Lot 5 - petlja "Vitez izlaz iz poslovne zone" - petlja "Nević Polje".

Riječ je o tvrtki Hering iz Širokog Brijega koja će izvesti radove vrijedne 74,9 milijuna KM.

Ugovor za izvođenje radova uključuje izvođenje radova na izgradnji dijela brze ceste između petlje "Vitez - izlaz iz poslovne zone" i petlje "Nević Polje" (Lot 5). Dužina sekcije ovog lota je 4,78 km, a na ovoj sekciji projektirane su sljedeće konstrukcije:

• Vijadukt Mali Mošunj 1 dužine 168 m,
• Most Mali Mošunj 2 dužine 88 m,
• Most Stara Bila dužine 30 m,
• Most Nova Bila dužine 32 m,
• Most Pečuhe dužine 65 m.

- Početak sekcije Lot-a 5 se nalazi poslije petlje "Vitez - izlaz iz poslovne zone", koja će biti izgrađena u sklopu gradnje Lot-a 4 (Poslovna zona Vitez). Na kraju sekcije Lot-a 5 predviđena je izgradnja petlje "Nević Polje" tipa denivelirani kružni tok. Na mjestu petlje, brza cesta se pistupnim rampama priključuje na magistalni put M-16.4 Nević Polje – Bugojno. Lot 5 je riješen kao cesta sa karakteristikama brze ceste sa dva prometna traka (vozna i preticajna) za svaki smjer kretanja - pisalo je u tenderskoj dokumentaciji kojom se tražila tvrtka za izvođenje radova.

U sklopu izgradnje ove dionice brze ceste je predviđena i regulacija rijeke Lašve na mjestima gdje je u koliziji sa trupom ceste.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.