Premijer Vlade HNŽ-a

Herceg razgovarao s ravnateljem Studentskog centra Draganom Mikulićem

Premijer Vlade HNŽ-a
26.07.2016.
u 13:52

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ primio je danas Dragana Mikulića, direktora Studentskog centra Mostar.

Direktor Mikulić informirao je predsjednika Hercega o provedenim aktivnostima u svezi sa smještajem studenata u akademskoj 2016./2017. godini, te o izgradnji trećeg paviljona i drugim projektima kojima se povećavaju smještajni kapaciteti i uvjeti boravka studenata. Na poseban način razgovarano je mogućnostima suradnje na projektima koji se odnose na energetsku učinkovitost, gdje je Studentski centar već napravio značajan iskorak.

Također, izrazio je zahvalnost Vladi i predsjedniku Hercegu ističući kako je Hercegovačko-neretvanska županija primjer redovitog izmirivanja preuzetih obveza prema Studentskom centru, izražavajući nadu u to kako će i druge županije slijediti taj primjer. Podsjetio je, i u ovoj prigodi, kako su izdvajanja iz Proračuna HNŽ za sufinanciranje smještaja povećana u ovoj u odnosu na prošlu godinu za 40%.

„U sklopu Studentskog centra uspješno djeluje nekoliko sportskih klubova, a internetski portal Pogled kojeg uređuju uposlenici i studenti jedan je od čitanijih portala na području Hercegovine“, kazao je Mikulić, zahvalivši predsjedniku Hercegu na potpori koju je Vlada dala njihovu radu.

„Raduje me činjenica da Mostar ima jedan od najboljih i studentima najugodnijih studentskih domova u BiH gdje oko 500 studenata  ima sve uvjete za uspješno studiranje. Potpora Vlade u vidu sufinanciranja smještaja, ali i drugih aktivnosti koje Centar provodi nikada nije bila upitna. Polazeći od činjenice kako je ulaganje u znanje najbolje investiranje u budućnost, čvrsto smo opredijeljeni i dalje podupirati Studentski centar i zajednički raditi na dodatnom proširenju smještajnih kapaciteta i drugih sadržaja koji će obogatiti studentski život“, kazao je predsjednik Herceg.

Tijekom razgovora, predsjednik Herceg istaknuo je kako je obrazovanje u vrhu prioriteta Vlade, podsjetivši kako Vlada stipendira oko 1350 studenata, a za njih oko 50 subvencionira smještaj u studentskim domovima.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?