mostar

Herceg posjetio gradilište Studentskog doma i obećao nastavak podrške

dom
02.02.2017.
u 14:58

Herceg je izrazio zadovoljstvo napretkom radova, kazavši kako će Vlada, sukladno mogućnostima, nastaviti podupirati projekt izgradnje Doma

Predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg posjetio je gradilište Studentskog doma za siromašne studente u Mostaru u sklopu kojega će djelovati i Pučka kuhinja te Centar za dijalog.

Fra Iko Skoko, voditelj radova, upoznao je predsjednika Hercega o tomu kako su do sada završeni radovi na krovu, fasadi i postavljanju otvora, te kako sada slijedi unutarnje uređenje, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

"Zadovoljan sam do sada urađenim te i u ovoj prigodi zahvaljujem našim donatorima bez kojih ovog projekta ne bi bilo. Donatore promatram kroz tri skupine. Prva skupina su oni koji mole za uspjeh projekta, druga su naši novinari koji od prvog dana promoviraju i prate projekt, a treća su oni koji ga podupiru financijski. U tu skupinu spada i Vlada HNŽ, te se njezinu predsjedniku Hercegu - koji je danas i obišao Dom, najsrdačnije zahvaljujem. Uvjeren sam u to kako ćemo na njihovu potporu i u buduće moći računati, te kako ćemo 5. rujna studentima otvoriti vrata Doma“, kazao je fra Iko.

Predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo napretkom radova, kazavši kako će  Vlada, sukladno mogućnostima, nastaviti podupirati projekt izgradnje Doma, te time olakšati život za 150 studenata i njihovih obitelji.

„Čestitam fra Iki za kojeg se može kazati kako je fra Didak našega vremena. Sve ono što je fra Didak radio prije stotinu godina, fra Iko radi danas u nešto drukčijim uvjetima i okolnostima. Vjerujem u to kako će planovi o završetku radova i smještaju studenata biti ostvareni i kako ćemo u mjesecu rujnu u Domu imati prve studente“, kazao je Herceg.

Govoreći o Pučkoj kuhinji, koja će biti otvorena u sklopu Studenskog doma, fra Iko je istaknuo kako će svatko onaj tko traži komad kruha biti dobrodošao.

''Cilj je da dom bude samoodrživ pa bi tako studenti koji tu žive nekoliko sati dnevno radili u samom Domu i Pučkoj kuhinji, a s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ i Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru razgovara se o mogućnosti uzgoja hrane za potrebe doma'', zaključio je fra Iko.

Inače, otvaranje Pučke kuhinje bit će posvećeno fra Didaku Buntiću koji je prije stotinu godina od gladi spasio brojnu djecu Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije