predsjednik Vlade HNŽ-a

Herceg: Plaća prosvjetarima povećana pet posto, za iduću godinu još toliko

20.08.2019.
u 15:08

“Nastavljajući intenzivan i konkretan rad na području poboljšanja uvjeta i kvaliteta obrazovanja, uz brojne druge provedene aktivnosti, i ove godine nastavljamo aktivnosti na traženju rješenja za pitanje tehnološkog viška u osnovnim i srednjim školama. Unatoč činjenici kako je u školama HNŽ smanjen broj učenika, Vlada je usvojila organizacijske sheme i većim dijelom riješila taj problem. Svjesni kako samo zadovoljni prosvjetni djelatnici mogu dati maksimum u odgoju i obrazovanju novih naraštaja, uvjeren sam kako ćemo, zajedno sa sindikatima i udrugama ravnatelja, uspješno zbrinuti - preraspodijeliti prosvjetne djelatnike u one škole gdje postoji potreba“, kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

„Dijalog, kompromis i suradnja sa socijalnim partnerima doveli su i do usuglašenih kolektivnih ugovora za osnovno i srednje obrazovanje čime je, uz ostala prava, omogućeno i povećanje plaća. U ovoj godini je, sukladno dogovorenom, plaća povećana 5%. Naredne i godine nakon toga plaću ćemo povećati za još po 5%, tako da će ukupno povećanje biti 15%“, kazao je predsjednik Herceg.

 „Uskoro se bliži početak nove školske godine koju će u brojni učenici i prosvjetni djelatnici dočekati u novoobnovljenim školskim zgradama zahvaljujući Vladinom Projektu energetske učinkovitosti. Taj Projekt, na koji smo osobito ponosni, vidljiv je dokaz i potvrda naše odlučnosti da nastavimo ulaganje u obrazovanje djece i mladih kao stupova razvitka i napretka našega društva. Svim učenicima osobito prvašićima, te prosvjetnim djelatnicima želim sretan i uspješan početak nove školske godine“, kazao je predsjednik Herceg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije