Predsjednik Vlade HNž-a

Herceg: Ostanite u svojim domovima i pomozite i sebi i cijeloj zajednici

Fena
22.03.2020.
u 17:40

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg obratio se sugrađanima u povodu stupanja na snagu potpune zabrane kretanja u razdoblju od 18 do 5 sati ujutro te ih pozvao na dosljedno poštivanje svega onog što je Županijski krizni stožer civilne zaštite propisao kao mjeru za suzbijanje prijetnje zarazom koronavirusom.

"Na tragu svih prijašnjih zapovijedi i odredbi o postupanju u ovom izvanrednom stanju koje je na snazi, apeliram na vašu savjest i ponovno vas pozivam na dosljedno poštivanje svega onog što je Županijski krizni stožer civilne zaštite već propisao i što propiše kao novu mjeru za suzbijanje prijetnje zarazom koronavirusom. Suosjećam s vašim osjećajem nelagode i straha, ali vas podsjećam na globalno stanje prijetnje kojom nas izlaže opasna zarazna bolest", istaknuo je Herceg.

Kazao je kako Vlada HNŽ-a poduzme sve što je u njezinoj moći kako bi spriječila najgori scenarij i što prije suzbila ovu pošast, s najmanjim mogućim brojem zaraženih osoba.

"Iskustva pogođenih zemalja pokazala su kako to možemo postići jedino krajnje rigoroznim mjerama preveniranja", naglasio je premijer HNŽ-a i još jednom poručio sugrađanima da poštuju zapovijedi Kriznog stožera.

"Poštujte propisane zapovijedi, ostanite doma i time pomozite i sebi i cijeloj našoj zajednici", poručio je Herceg.

Premijer HNŽ-a uputio je i izraze sućuti i potpore žiteljima Zagreba i Republike Hrvatske povodom potresa koji su jutros pogodili Zagreb.

"Naše misli i molitve su s njima, a ukoliko bude potrebe i mogućnosti da HNŽ pruži Zagrebu i neku vrstu pomoći, bit ćemo na raspolaganju", poručio je Herceg.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?