Susret s izaslanstvom Svjetske banke

Herceg: Osnažiti aktivnosti usmjerene na stvaranje e-Vlade HNŽ

herceg svjetska banka
26.04.2016.
u 13:39

Predsjednik Vlade Hercegovačko- neretvanske županije Nevenko Herceg, primio je u svom uredu izaslanstvo Svjetske banke predvođeno Zahidom Hasnainom, stručnjakom za javni sektor.

Na sastanku se razgovaralo o programu analitičkog rada i pomoći vlastima u Bosni i Hercegovini u izradi srednjoročnog pristupa upravljanju u javnom sektoru, uključujući upravljanje ukupnim izdvajanjem za plaće, trenutačne i dugoročne potrebe za reformom upravljanja ljudskim resursima, kao i poboljšanje upravljanja u pružanju usluga.

Predstavnici Svjetske banke zahvalili su Hercegu na prijmu, naglasivši kako Svjetska banka radi na analizi trenutačnog stanja u BiH, a potom će izraditi dokument preporuka usmjerenih na prevladavanje uočenih poteškoća.

Herceg je govorio o aktivnostima koje je Vlada poduzela kada su u pitanju teme sastanka, ističući rad na stvaranju zakonodavnog okvira koji se odnosi na javni sektor, te ostale mjere koje su poduzete kako bi se u konačnici dobila učinkovitija javna uprava. U tom smislu, naglasio je kako je potrebno osnažiti aktivnosti usmjerene na stvaranje e-uprave, odnosno e-Vlade što bi, pored zajedničkog smještaja, na čemu Vlada već intenzivno radi, doprinijelo stvaranju učinkovitije županijske uprave. 

Također, zahvalio je Svjetskoj banci na do sada provedenim projektima u različitim oblastima na području HNŽ, izražavajući uvjerenje u to kako će se međusobna suradnja intenzivirati i unaprijediti.

Inače, sastanku je bio nazočan i dr. sc. Goran Opsenica, ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi, koji je govorio o stanju u oblasti zdravstva, naglasivši kako će do konca godine biti završen Strateški plan za provedbu reforme iz oblasti zdravstva, koji će usmjeriti reformske aktivnosti na uspostavljanje mreže zdravstvenih ustanova, uspostavljanje učinkovitog i savjesnog upravljanja županijskim zdravstvenim sustavom i definiranje novih modela financiranja zdravstvenih usluga u Županiji.

Nakon sastanka s predsjednikom Hercegom, predstavnici Svjetske banke susreli su se i s Adnanom Faladžićem, ministrom financija i Suadom Balićem, ministrom pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?