Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Helikopter OSBiH angažiran na gašenju požara u općini Mostar

24. kolovoza 2017. u 14:00 0 komentara 40 prikaza

Helikopter Oružanih snaga BiH rano jutros je, na osnovu ukazane potrebe i hitnog zahtjeva Operativno-komunikacijskog centra - 112 (OKC-112) Ministarstva sigurnosti BiH, angažiran na pružanju pomoći u gašenju požara na lokalitetu Drežnica-Blatačke lazine, općina Mostar.

Zbog nemogućnosti lokalne zajednice da se vlastitim snagama i sredstvima odupru snažnoj vatrenoj stihiji, a s obzirom na to da je lokalitet požara nepristupačan i da se radi o velikom šumskom požaru u rejonu Drežnice – Blatačkog jezera, helikopter će tijekom dana biti angažiran na izviđanju i gašenju požara na navedenoj lokaciji.

Pripadnici OS BiH su aktivan doprinos dali na gašenju požara u općinama Berkovići, Čapljina i Čitluk, a tom prilikom su helikopteri OS BiH, djelujući na područjima zahvaćenim požarom, ostvarili 10,3 sata naleta pri čemu je izbačeno više od 117 tona vode, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.