sastanak s predstavnicima stranaka partnera

HDZ BiH s partnerima iz FBiH dogovorio ubrzanje reformskih aktivnosti

čović i partneri u fbih
20.12.2023.
u 17:33

Okupljeni politički dužnosnici iskazali su jasnu opredijeljenost za nastavak razgovora i ubrzanje napora za postizanje dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u duhu ispunjavanja 14 ključnih prioriteta

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine danas su na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem u Parlamentarnoj skupštini BiH organizirali sastanak s predstavnicima stranaka partnera iz Federacije BiH. 

Kako navode iz ove stranke, sastanku su, pored predsjednika Čovića, nazočili zamjenica predsjednika Borjana Krišto i dopredsjednica Darijana Filipović te Elmedin Konaković, Saša Magazinović, Elvir Karajbić, Predrag Kojović i Sabina Ćudić. 

Okupljeni politički dužnosnici iskazali su jasnu opredijeljenost za nastavak razgovora i ubrzanje napora za postizanje dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u duhu ispunjavanja 14 ključnih prioriteta. Usuglašeno je kako će se u naredna dva mjeseca dalje intenzivirati politički dijalog u cilju postizanja konačnog dogovora. 

Također, predstavnici su govorili o spremnosti za poduzimanje koraka kako bi se do konca 2023. godine usvojio Zakon o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2024. godinu, naglašavajući važnost stabilnog funkcioniranja institucija, izvršavanja međunarodnih obaveza i participiranja u sredstvima koja su iz Europske unije namijenjena BiH.

Na koncu, dužnosnici su istaknuli spremnost za usvajanje Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti u žurnoj parlamentarnoj proceduri, a koji je na Vijeću ministara prethodno dobio potrebnu podršku. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?