koronavirus u zdravstvu

HBŽ: Pozitivno 10 liječnika i 39 medicinskih sestara/tehničara

09.11.2020.
u 18:07

Od koronavirusa nije imuno ni zdravstvo, a u ovom trenutku statistički podaci govore da je u HBŽ 10 liječnika i 39 medicinskih sestara/tehničara pozitivno, dok je u izolaciji 7 liječnika i 10 medicinskih sestara/tehničara. 

Izvan pogona su i četiri vozača hitne pomoći, tri u DZ Livno i jedan u DZ Tomislavgrad - doznajemo od Vasilije Broćeta, ministrice rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih. 

Gledano po zdravstvenim ustanovama najteža situacija je u Županijskoj bolnici Livno u kojoj su tri  liječnika pozitivna, 23 sestre/tehničara, a u izolaciji su jedan liječnik i jedna sestra. 

U livanjskom Domu zdravlja sustav je pred kolapsom budući da je čak šest liječnika pozitivno te devet medicinskih sestara/tehničara, a u izolaciji su četiri liječnika, pet sestara i tri vozača hitne pomoći. 

U DZ Tomislavgrad je trenutno pozitivan jedan liječnik, pet sestara/tehničara, u izolaciji je jedan liječnik, dvije sestre/tehničara i jedan vozač hitne pomoći. 

U DZ Kupres pozitivne su dvije sestre/tehničara, a u izolaciji su 1 liječnik i dvije sestre. U domovima zdravlja u Drvaru i Glamoču trenutno nema pozitivnog, a ni osoblja u izolaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije