dačić:

Haradinaj otvoreno preti novim ratom pred očima Europe

Ivica Dačić
11.02.2017.
u 21:54

Potpredsjednik srpske vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je suvišno komentirati besmislene izjave Ramuša Haradinaja koji je osumnjičen za najteže ratne zločine i da Beograd očekuje da on bude izručen Srbiji po potjernici srpskih pravosudnih organa.

“Čekamo izručenje Haradinaja. To je ujedno i novi test za Europu i za pravosudni sustav Francuske. Jer, do sada, nitko od albanskih terorista nije odgovarao ni u Haškom tribunalu, a mnogi svedoci protiv njih masovno su nestajali”, rekao je Dačić za Sputnjik povodom izjave Haradinaja da bi Priština trebalo podići potjernicu za njim, kao i za premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Srpski ministar vanjskih poslova kaže i da je od nove Haradinajeve izjave “opasnija ona koju je izrekao prije par dana, kada je zaprijetio da će Srbija proći kao 1999. godine“.

“Znači, Haradinaj otvoreno prijeti novim ratom pred očima celokupne Europe”, zaključio je Dačić, a prenio Tanjug.

Ramuš Haradinaj, lider bivše OVK, kojeg Srbija sumnjiči za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na Kosovu 1998. i 1999. godine, izjavio je danas da bi Priština trebala uesti recipročne mjere Beogradu kada su u pitanju potjernice.

“Oni imaju potjernice, pa bi trebali i mi. Vučić ispunjava kriterije da se za njim izda potjernica. Dačić, također”, rekao je Haradinaj, prenio je prištinski RTV21.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije