oslovila ga s "ravnatelj"

Halilović napao ministricu Gudeljević zbog hrvatskog jezika!

Klix
09.07.2020.
u 16:05

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH priopćili su da je ministrica Ankica Gudeljević verbalno napadnuta zbog uporabe riječi “ravnatelj” umjesto “direktor” na sastanku radi unaprjeđenja procesa akreditacije visokoškolskih ustanova u Distriktu Brčko BiH, kojem su nazočili predstavnici Odjela za obrazovanje u Vladi Distrikta Brčko BiH, Asocijacije rektora privatnih sveučilišta i ravnatelj Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete.

Kako navode iz Ministarstva, već na početku sastanka, uz neprimjereno burnu reakciju, ravnatelj Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete prof. dr. Enver Halilović verbalno je nasrnuo na ministricu Gudeljević zabranjujući joj da ga oslovljava s “ravnatelj“ jer je ta riječ “neprihvatljiva“.

- Sudionici sastanka nastojali su uvjeriti ravnatelja Halilovića da svatko ima pravo uporabiti onu riječ koja je u duhu njegova materinskog jezika, no, nažalost, bez ikakva učinka. Neprimjerena retorika nastavljena je uz optužbe upućene ministrici kojom se nastojala diskreditirati u svojoj ženskoj, političkoj i poziciji žitelja jedne države koji ima Ustavom zajamčena prava govoriti materinskim jezikom. Unatoč neprijatnostima kojima je bila izložena, ministrica Gudeljević sastanak je privela kraju - navode, između ostalog, iz MCP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?