Tuzlanska županija

Halilagić: U kratko vrijeme realizirali smo gotovo sve obećane mjere

Fena
23.09.2022.
u 13:19

Premijer Tuzlanske županije Irfan Halilagić izjavio je u razgovoru za Fenu da je ponosan na rezultate rada u proteklih sedam i pol mjeseci otkako je imenovan na tu dužnost, jer je, kako kaže, aktualni saziv Vlade na čijem je čelu realizirao sve mjere koje je obećao u svom ekspozeu.

Izrazio je zadovoljstvo što je bio u prilici da zajedno sa svima koji su dio sustava realizira te aktivnosti, podsjetivši da je u ekspozeu predložio 18 mjera koje predstavljaju skup inicijativa skupštinske većine i međustranačkog dogovora, a tiču se paketa pomoći različitim skupinama. Govoreći o ostvarenim rezultatima, premijer Halilagić je, među ostalim, naveo odluku o izdvajanju 1000 KM za rodilje, 100 KM za umirovljenike s najnižom mirovinom, pomoć nerazvijenim općinama, 15 milijuna za opremanje policije i civilne zaštite, obnavljanje robnih rezervi, 12 milijuna KM poticaja poljoprivrednicima, veća izdvajanja za povratnike, sport, mlade i kulturu, informatizaciju u oblasti zdravstva te besplatne udžbenike za osnovce.

Prva mjera koja je realizirana, kako je istaknuo, odnosila se na ukidanje odluke o povećanju plaća izabranim dužnosnicima, počevši od premijera, ministara, savjetnika, zastupnika Skupštine, nakon čega je odlučio da na poseban način svaki mjesec na press konferenciji predstavi realizirane mjere aktualnog saziva Vlade, što je nazvao ekspozimetrom.

- Od 18 mjera koje smo obećali, realizirali smo 17 - podcrtao je premijer TŽ-a. Na početku su, dodao je, u poljoprivredu planirali izdvojiti 10 milijuna KM, što su, u kontekstu geopolitičkih događanja i značaja proizvodnje vlastite hrane, dodatno povećali. Posebnu pozornost posvetio je, kaže, putnoj deblokadi TŽ-a.

- Tijekom mandata sam pet puta putovao službeno u naš glavni grad Sarajevo i stalno smo razgovarali o tome da nešto uradimo. Uspjeli smo neke dionice integrirati u planove Cesta FBiH, na nekima smo već počeli raditi. Napravili smo značajne iskorake jer je to potreba TŽ-a i predstavlja glavni preduvjet za razvoj gospodarstva - poručio je. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?