haag

Haaško tužiteljstvo uložilo žalbu na oslobađanje Šešelja

seselj
30.08.2016.
u 16:02

Tužiteljstvo predlaže Žalbenom vijeću Tribunala da Šešelja proglasi krivim i osudi

Haaško tužiteljstvo uložilo je danas žalbu na presudu Vojislavu Šešelju, kojom je Šešelj oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH za vrijeme ratnih sukoba te za protjerivanje Hrvata iz Vojvodine, piše Tanjug.

Tužiteljstvo u žalbenom podnesku detaljno ukazuje na, kako je navelo, propuste većine članova iz prvostupanjskog sudskog vijeća koje je izreklo Šešelju oslobađajuću presudu krajem ožujka.

Tužiteljstvo predlaže Žalbenom vijeću Tribunala da Šešelja proglasi krivim i osudi.

Kao alternativu preinačenju oslobađajuće presude u osuđujuću, tužiteljstvo je Žalbenom vijeću predložilo ponavljanje suđenja.

U žalbi, koja je napisana na 100 stranica uz dodatne anekse, tužiteljstvo ističe da je prvostupanjsko vijeće pogrešno utvrdilo činjenično stanje kad nije zaključilo da Šešeljevi govori predstavljaju fizičko izvršenje progona, deportacije i prisilnog premještanja.

Dodatno, tužiteljstvo smatra da je prvostupanjsko vijeće donijelo krivu odluku, jer nije dalo valjane razloge za svoje zaključke, nije uvažilo argumente i dokaze tužiteljstva te jer je pogrešno utvrdilo činjenično stanje za vrijeme suđenja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije