Kad sudi pristrani Međunarodni sud

Haaški tribunal kaznio je 17 Hrvata s 262 godine zatvora, a četvoricu Bošnjaka 8,5 godina

14.11.2017.
u 09:00

Za nekoga tko će proučavati naslijeđe Međunarodnog kaznenog suda o bivšoj Jugoslaviji (ICTY) jednostavno će steći zaključak kako je posljednji rat bio prilično crno-bijel. Srpska i hrvatska strana su bili agresori i loši dečki, a Bošnjaci su bili pozitivci. Kao iz filmova o herojima i antiherojima. Tek je jedan masovni zločin nad Hrvatima u selu Malinama kod Travnika pripisan nekadašnjem načelniku Glavnog stožera Armije BiH generalu Rasimu Deliću. I za taj je zločin, odnosno navodno nekažnjavanje, dobio 3 godine zatvora. Još dvojica bošnjačkih časnika, Enver Hadžihasanović i Amir Kubura, osuđeni su na 3,5 godina, odnosno na 2 godine zatvora.

Presuda 29. studenoga

Ukupno je bošnjačkim časnicima Haaški tribunal dodijelio 8,5 godina zatvora, a Hrvatima, od šestorice dužnosnika Hrvatske republike Herceg-Bosne i još devetorici drugih, do sada je dosuđeno 262 godine zatvora. U presudama Haaškoga tribunala, uz velike hrvatske glave, dotaknuti su svi masovni zločini koji su počinjeni s hrvatske strane od Ahmića, Stupnoga dola, zatim logora Dretelja, Heliodroma...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije