primila regionalnu ravnateljicu UU-a

Gudeljević: Bez dijaloga nije moguće postići bilo kakav rezultat

07.09.2021.
u 18:23

Ministrica Gudeljević naglasila je kako je održala nekoliko ministarskih konferencija iz oblasti obrazovanja koje su doprinijele boljoj suradnji nadležnih sektora.

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević primila je danas u radni posjet regionalnu ravnateljicu Ujedinjenih naroda Gwi Yeop Son i rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Ingrid Macdonald, skojima je razgovarala o izazovima pandemije.

Gwi Yeop Son je istaknula snagu i odlučnost ministrice Gudeljević da se odupre najvećem izazovu pred koji je cijeli svijet postavljen. Dodala je kako će primjer BiH i uspjeh koji je Ministarstvo civilnih poslova postiglo navoditi kao primjer dobre prakse.

Tijekom sastanka istaknut je značaj obrazovanja u aktualnom trenutku, ali i razdoblju koje slijedi jer, kako je navela, "još nismo spašeni, a kriza je daleko da bude gotova". S tim u vezi je ministrica Gudeljević, naglasivši značaj koordiniranja u ovako teškom vremenu, dodala kako je održala nekoliko ministarskih konferencija iz oblasti obrazovanja koje su doprinijele boljoj suradnji nadležnih sektora.

- Bez dijaloga nije moguće postići bilo kakav rezultat, a moj cilj jeste osnaživati dijalog i zalagati se za jednaka prava svih - istaknula je Gudeljević.

Navela je da organiziranje ministarskih konferencija nije značajno samo za aktualnu situaciju nego i za put BiH ka europskim integracijama. Devet ministarskih konferencija iz oblasti zdravstva su bile put i način približavanja stavova i osjećaja za zajednički problem, kao i za nužnost kreiranja zajedničkog puta nadilaženja svih problema izazvanih pandemijom Corona virusa.

Iako Ministarstvo civilnih poslova nije ministarstvo zdravstva na državnoj razini, zahvaljujući opredijeljenosti ministrice Gudeljević da kontinuirano koordinira sve neophodne aktivnosti i uz nesebičnu potporu UN-ovih agencija postignut je veliki uspjeh u pribavljanju donacija kroz sve vrijeme trajanja pandemije, rečeno je na sastanku.

Na kraju susreta Macdonald je zahvalila ministrici Gudeljević i što je omogućila nabavu cjepiva za djelatnike UN agencija iza njihove obitelji te najavila nastavak započete i uspješne suradnje, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije