nakon uhićenja u srbiji

Grubeša: Osumnjičeni za ubojstvo će biti izručen BiH za najdalje 40 dana

Josip Grubeša
27.11.2020.
u 11:13

Ministar pravde BiH Josip Grubeša rekao za N1 kako bi Marokanac koji je osumnjičen za ubojstvo bh. državljana Jasmina Berovića trebao biti izručen iz Srbije za najviše 40 dana, kako je predviđeno zakonom.

Grubeša je rekao kako su informaciju o uhićenju migranta koji se sumnjiči za ubojstvo saznali iz medija.

"Čekamo od tužiteljstva dokumentaciju koju ćemo proslijediti kolegama u Srbiji kako bi se ekstradicija mogla završiti u roku od minimalno 18 do maksimalno 40 dana", rekao je Grubeša.

Istaknuo je kako ne očekuje probleme u ovom slučaju.

"S obzirom da je kazneno djelo počinjeno na teritoriju BiH u ovakvim situacijama nikada nismo imali problem, ustaljena je komunikacija među državama. On će biti procesuiran po zakonima BiH, nema pravo traženja azila jer se sumnjiči za kazneno djelo i zakon je tu jasan", zaključio je Grubeša.

Podsjetimo, MUP Srbije uhitio je jučer državljana Maroka S.E.D. (31) koji je osumnjičen da je sa još nekoliko osoba sudjelovao u ubojstvu bh. državljanina Jasmina Berovića i nanošenju teških tjelesnih ozljeda još dvjema osobama iz BiH. On je uhićen u hostelu u Beogradu. Uhićenje je rezultat zajedničkog rada i razmjene informacija srbijanske i bh. policije. Njemu je određen pritvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije