Unsko-sanska županija

Granični prijelaz s Hrvatskom godinama bez struje

prijelaz
Samir Tulić
21.01.2016.
u 07:00

Granični policajci i carinici u mraku, noću promet automobila i putnika nadziru uz upotrebu priručnih svjetiljki

Pripadnici Granične policije BiH i službenici carine na Međunarodnom graničnom prijelazu Užljebić s RH, odnosno EU, već godinama rade bez struje što im stvara poteškoće pri obavljaju svakodnevnih zadaća, osobito noću kada moraju upotrebljavati priručne svjetiljke, piše Večernji list BiH. - Nismo u mogućnosti sami riješiti ovaj problem pa smo se obratili nadležnim institucijama zaduženim za njegovo rješavanje - Elektroprivredi BiH, Carinskoj upravi RH kako bi na neki način pokušali struju prijeko potrebnu za ovaj prijelaz dovesti iz susjedne države, kazao je Aladin Mušić, šef Carinskoga referata GP Izačić i dodao kako još uvijek nisu dobili odgovor. Pokušali su kontaktirati i EP BiH kako bi se izradio projekt izgradnje niskonaponske energetske mreže kojom bi se struja dovela iz Bihaća, ali još uvijek nema odgovarajućeg rješenja. - Problem se pokušava riješiti na sve moguće načine, dodaje Mušić i nada se kako će se to dogoditi.

- Na tome nećemo stati, i dalje ćemo pokušavati. Nadamo se kako će se i druge institucije uključiti u rješavanje ovoga problema. Iznimno su loši uvjeti rada, što posebne poteškoće stvara noću kada se koriste priručne svjetiljke za osvjetljavanje ceste i kontrolu putnika u prometu. - To je veliki problem za naše radnike, službenike, ali i putnike. Pokušat ćemo to riješiti na najbolji način, ali, nažalost, u tome smo sami. Čekamo da se i druge institucije uključe. Nadamo se skorom rješenju, kaže Mušić. Iako je na GP Užljebić niža frekvencija prometa, on je ipak međunarodni granični prijelaz i mora ispunjavati sve uvjete i kapacitete neophodne za rad.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?