Gradonačelnik Mario Kordić o sjednici

Gradsko vijeće treba donijeti daleko funkcionalniji Statut da ne bi imali blokade Mostara

Mario Kordić
Fena
23.02.2023.
u 17:54

Kordić očekuje od Gradskog vijeća konstruktivan nastavak traganja za dijalogom oko Statuta.

Mostarsko gradsko vijeće nije prihvatilo nijedan od pet prijedloga Statuta, gradonačelnik Mario Kordić ocijenio je kako predloženi dokumenti nisu bili dobri za grad i funkcionalnu upravu.

"Kao gradonačelnik sam zadovoljan tijekom rasprave oko Statuta grada Mostara koji je najvažniji pravni i politički akt. Čuli smo više konstruktivnih prijedloga. Drago mi je da nije usvojen po defaultu neki prijedlog statuta iz političkog sporazuma jer smo s odmakom od dvije godine vidjeli sve manjkavosti. To nažalost nije bio sporazum kojim su se dobila funkcionalna rješenja da Grad Mostar normalno funkcionira", rekao je Kordić u izjavi za Večernjak.

Dodao je kako očekuje od Gradskog vijeća konstruktivan nastavak traganja za dijalogom oko Statuta.

"S obzirom da imamo Gradsko vijeće posve je normalno da se kroz redovitu proceduru donese taj dokument i pošaljemo poruku o uspješnoj priči iz Mostara i normalnom, demokratskom funkcioniranju vijeća. U donošenje toga dokumenta sada treba uključiti i javnost", dodao je.

Zahvalio se međunafodnoj zajednici na angažiranosti oko donošenja Statuta Ggrada Mostara i organiziranju izbora.

"Nacrt Statuta je odlična podloga kojoj je potrebno fino ugađanje koje će biti rezultat rada Gradskog vijeća. Optimist sam da možemo donijeti Statut koji će biti u interesu svih građana. Ova administracija i Gradsko vijeće je u stanju rješavati najteža pitanja a Statut to sigurno jeste", izjavio je Kordić za Večernjak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije