Kiseljak

Gradnja doma za stare i nemoćne odvija se planiranom dinamikom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
02.02.2016.
u 07:00

U kiseljačkom naselju Lug u tijeku su radovi na glavnom dijelu projekta izgradnje doma za stare i nemoćne osobe. Nakon što je u proljeće prošle godine postavljen temeljni kamen, u proteklim mjesecima radilo se na izgradnji skladišta, a nakon što su radovi “izišli iz zemlje”, objekt doma polako dobiva obrise, piše Večernji list BiH.

- Čišćenje i pripremanje terena kao i dio projekta koji je pod zemljom, uključujući gradnju skladišta Caritasa, završeni su. Već su krenuli radovi na takozvanom glavnom dijelu projekta.

Radi se na izgradnji prvog, a potom će se krenuti i s gradnjom drugog kata te potkrovlja, kaže vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Lijepo vrijeme, potvrdio nam je vlč. Mirko Šimić, pogoduje gradnji, a radovi će se dodatno intenzivirati s dolaskom proljeća.

- Vrijeme nas je poslužilo čak i u siječnju, a nismo radili samo nekoliko dana zbog niskih temperatura, objašnjava ravnatelj Caritasa.

Dom za stare i nemoćne osobe u kiseljačkom naselju Lug, koji će nositi ime dr. Ivana evanđelista Šarića, drugog nadbiskupa vrhbosanskog i utemeljitelja Caritasa, trebao bi biti završen u idućih nekoliko godina.

Plan je investitora, Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, projekt završiti do 2020. godine, a hoće li i uspjeti u ovoj nakani, ovisi isključivo o priljevu sredstava, odnosno potpori domaćih i inozemnih donatora. Gradnju doma zasad pomaže Vlada Republike Hrvatske, a osiguranjem potrebnih dozvola u rekordnom roku, potporu projektu dala je i općina Kiseljak.

Inače, za Kiseljak, ali i okolne općine dom za stare i nemoćne u Lugu višestruko je značajan projekt. Slične ustanove u ovom dijelu središnje Bosne nema, a potrebe za skrbi o starim i nemoćnim svakim su danom sve izraženije. Uz dom kapaciteta oko 100 ležajeva, u Lugu će biti i glavno skladište kao i prostorije biskupijskog Caritasa te Dječji vrtić.

Posebna vrijednost projekta je u radnim mjestima koja će se otvoriti izgradnjom doma te je projekt Caritasa ujedno i potpora ostanku ljudi u ovom dijelu općine Kiseljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?