Muhamed Jusufović, predsjednik OV Žepče

Graditi suživot naš je najvažniji cilj i jedino tako BiH može preživjeti

13.12.2016.
u 07:00

Graditi dobre odnose sa susjedima, stvarati suživot i razvijati općinu na dobrobit svih građana Žepča misao je vodilja cijelog vodstva ove općine. Predsjednik Općinskog vijeća je Bošnjak, a načelnik Hrvat, ali to u Žepču ne predstavlja problem. Naprotiv. To je pokretač pozitivnih promjena i projekata. O radu Vijeća, suradnji s načelnikom i građanima, prioritetima... razgovarali smo s Muhamedom Jusufovićem, predsjednikom Općinskog vijeća Žepče.

Treći mandat ste predsjednik Općinskog vijeća Žepče. Kakav je odnos s načelnikom budući da ne dolazite iz iste stanke? Vi ste iz SDA, načelnik iz HDZ-a BiH.

- Što se mene tiče kao predsjednika Općinskog vijeće Žepče, već u trećem mandatu imam izuzetno dobre i korektne odnose s našim načelnikom Matom Zovkom. Zbog toga me i raduje što je ponovo dobio izbore i što je već u šestom mandatu. Ono što dogovorimo na početku godine, to i realiziramo tijekom iste. Važno je naglasiti kako nitko nikoga ne uvjetuje. Vjerujem da se ističemo u odnosu na druge općine i predstavljamo pozitivan primjer u cijeloj županiji.

Kako cijenite rad i vodstvo općine? Mislite li da bi kandidat vaše stranke na nedavnim izborima Kenan Kahriman bio bolji načelnik?

- Kandidat SDA bio je mlad čovjek. Mladi se stalno žale kako su zapostavljeni i da im se ne daje prilika, tako da smo ove godine predložili jednog mladog kandidata. Jedina njegova mana je neiskustvo. U osnovi smo znali da su male šanse da Bošnjak bude načelnik općine Žepče, no postigao je dobar rezultat. Zovko je osvojio novi mandat sa 6600 glasova, a mogu kazati da je dobio i popriličan broj glasova Bošnjaka, što je pokazatelj da je načelnik prethodnih godina radio u korist svih građana Žepča. Po mom mišljenju, dobro je što je Zovko i ovaj mandat načelnik, a ubuduće ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?