Posjeta

Grade se Novo Žepče, školska zgrada...

11.11.2016.
u 09:12

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović osobno je čestitao stranačkom kolegi i novom-starom općinskom načelniku Mati Zovki na još jednom osvojenom mandatu i dobivanju povjerenja građana općine Žepče, tijekom službenog posjeta žepačkoj općini, prvog nakon službene dodjele potvrde o mandatu Zovke na dužnost načelnika općine Žepče.

Planirani projekti

Prilikom druženja općinski načelnik Zovko predstavio je planirane projekte koji prate razvojne strateške planove za iduće četiri godine, a fokusirani su na razvoj poslovne infrastrukture za podršku malim i srednjim poduzećima, završetak izgradnje postojećih poslovnih zona i uspostavljanjem novih poslovnih lokacija.

Cilj ovih aktivnosti koje su i do sada bile prioritetne u planovima općinske administracije je veće zapošljavanje i razvoj gospodarstva na području općine Žepče, naglasio je načelnik Zovko i dodao da je Općina Žepče i dosada, zahvaljujući osnivanju lokalne razvojne agencije RAZ i podršci GIZ-a i ostalih međunarodnih projekata,radila na kreiranju održivih modela javno-privatnog partnerstva, kao i na novim rješenjima koja će formalno obrazovanje povezati s poslodavcima u cilju kvalitete stručne izobrazbe mladih osoba.

Čović je obećao pomoć u razvojnim projektima općine Žepče, a posebno u projektima koji podržavaju otvaranje novih radnih mjesta.

U tom pravcu je najavio i skori posjet izaslanstva iz Republike Hrvatske, predvođen premijerom Andrejem Plenkovićem, koji ima cilj osnažiti gospodarske prilike u općini Žepče.

Na radnom sastanku,kojem je nazočio i Ivo Tadić, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, razgovarano je o postignutim izbornim rezultatima na nedavnim lokalnim izborima koji su u općini Žepče potvrdili premoć HDZ-a BiH, vodeće stranke Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Novo Žepče

U iduće četiri godine ova stranka imat će većinu u Općinskom vijeću Žepče s 14 vijećnika.

Općinski načelnik predstavio je svoju viziju za idući mandat koja obuhvata izgradnju Novog Zepča, kojem prethodi usvajanje regulacijskog plana, kao i projekta izgradnje nove školske zgrade.

Zatražio je od hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića da zagovara u Hrvatskoj da se podrže projekti koji dolaze iz općine Žepče kako bi se utjecalo i na zadržavanje stanovništva, posebno mladih u općini Žepče.

U idućih trideset dana može se očekivati posjet premijera Republike Hrvatske općini Žepče gdje će se razgovarati o mogućnostima uvezivanja gospodarstvenika te prilikama da se kompanije iz Hrvatske odluče investirati u ovu općinu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije