raste broj zaraženih

Građani pozvani na oprez: Novi slučajevi koronavriusa u Živinicama, Tešnju i Travniku

06.06.2020.
u 12:27

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 480 uzoraka, od kojih je osam pozitivno na Covid-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskoj župšaniji (Živinice), Zeničko-dobojskoj (Tešanj) i Srednjebosanskoj županiji (Travnik) .

U Federaciji BiH do sada je testirano 39.917 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1115 osoba. Među oboljelim njih 616 (55%) su žene, a 499 (45%) muškarci.

Zaključno s današnjim danom oporavilo se 949 pacijenata, pet pacijenata oporavilo se u posljednja 24 sata, dok je trenutno aktivno 127 slučajeva - oboljelih od COVID-19, prenosi Avaz. 

Iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju građane na daljnji oprez i potrebu pridržavanja mjera osobne zaštite, držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te na otvorenom javnom prostoru ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje osobne higijene i higijene prostora kako bi se spriječilo širenje infekcije i izbjegao porast broja oboljelih.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije