Nakon tragedije

Građani Kaknja tuguju, rudarska bol prevelika

rudari kakanj
14.10.2015.
u 12:54

Rudarska bol je ipak pregolema, a kiša je učinila ozračje u kojem Kakanj tuguje još više teškim i tmurnim

Grad Kakanj, dan nakon teške tehnološke rudarske nesreće u dubokoj boli i žalosti, dostojanstveno živi u svom bolu. Na području Kaknja danas i sutra je Dan žalosti zbog velike rudarske nesreće u jami Begići-Bištrani u kojoj su smrtno stradala četiri rudara.

Građani ovog grada zahvalni su svima koji su odmah nakon nesreće ponudili svoju pomoć, kao i onima koji su se solidarisali, uputili izraze sućuti, otkazali određene događaje te BH Fanaticosima koji su na utakmici u Cipru odali počast poginulim rudarima.

Pobjeda Zmajeva na Cipru je Kakanjcima došla kao ohrabrenje da se, kao i nebrojeno puta do sada, u svom bolu uzdignu i nastave snažno koračati naprijed prkoseći usudu sudbine da se za kruh bore sa surovom prirodom u dubokim jamama mračnog podzemlja. Protekle noći u Kaknju je vladao muk i tišina, a u nekim drugim okolnostima Kakanjci bi, kako su to činili ranije, proslavili pobjedu reprezentacije trubeći automobilima i pjevajući domoljubne i navijačke pjesme.

Rudarska bol je ipak pregolema, a olovna jesenja kiša učinila je ozračje u kojem Kakanj tuguje još više teškim i tmurnim. Iza poginula četiri rudara ostalo je petoro djece, majke, očevi, supruge, braća, sestre i brojni članovi obitelji. U Kaknju, koji pamti brojne teške nesreće, vjeruju da će pronaći snagu da se nastavi dalje zbog naraštaja koji dolaze, jer svi zajedno vrijednim radom njima trebamo ostvariti i ostaviti bolje uslove za život.

Na području Kaknja zbog Dana žalosti, koji je proglašen danas i sutra, 15.listopada, kada će se obaviti pokop poginulih rudara, su otkazani brojni planirani događaji, a drugi su prilagođeni svojim sadržajima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije