Bihać

Grad osigurao sredstva za uređenje crkve sv. Ante Padovanskoga

sredstva
22.01.2016.
u 07:00

Za uređenje i bojenje unutrašnjosti crkve svetog Ante Padovanskog Grad Bihać izdvojio je 10.000 KM. U povodu toga savjetnik gradonačelnika Bihaća Smail Toromanović i gradski vijećnik Nijaz Malkoč posjetili su crvku svetog Ante Padovanskog te istaknuli da potpora Gradske uprave Bihaća radu i djelovanju Katoličke crkve u Bihaću neće izostati ni u sljedećem razdoblju, a posebice kada je riječ o rješavanju problema grijanja u crkvi sv. Ante Padovanskog. - Iako je ovih dana hladno, u srcima katoličkih vjernika je toplo jer smo, evo, nakon 15 godina dočekali da uredimo unutrašnjost naše crkve. Hvala gradonačelniku i GU na pomoći koju su iskreno i od srca dodijelili Katoličkoj crkvi i našim vjernicima i time pokazali da Bihać nije bez razloga ponio epitet multietničkog i multikonfesionalnog grada u BiH, kazao je, uz ostalo, bihaćki župnik fra Ante Zrakić.

Višegodišnja uspješna suradnja Gradske uprave Bihaća i Katoličke crkve rezultirala je nizom uspješno realiziranih projekata pomoći obnove katoličkih bogomolja, kao i pomoći socijalno ugroženim obiteljima katoličke vjeroispovijedi koje žive na području Bihaća. Više od 200 prehrambenih paketa podijeljeno je katoličkim obiteljima na području Bihaća za blagdane. Zatim je, kako podsjećaju iz Gradske uprave Bihaća, izdvojeno 46.000 KM za uređenje krova crkve svetoga Ante Padovanskoga, crkve u Zavalju kao i kapelice u Golubiću.
To je samo niz projekata koji su poboljšali vjerski život katoličke zajednice u gradu Bihaću, priopćeno je, uz ostalo, iz Gradske uprave Bihaća. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?