zenici

Građani spriječili deložaciju RVI-a

31.05.2017.
u 12:12

Za danas najavljena deložacija iz stana obitelji ratnog vojnog invalida Nedžada Muharemović nije izvršena, jer je spriječena od oko stotinu građana Zenice, koji su prisustvovali zakazanoj deložaciji.

Prema riječima Muharemovića dan ranije je saznao da će danas biti sastavljen samo zapisnik, koji je redovna procedura u ovakvim postupcima, ali ističe "da nije napravljen medijski pritisak i pomoći građana, koji su ovdje uspjeli pomoći da do deložacije ne dođe, ne zna šta bi bilo”.

“Molio sam gradonačelnika da ovo stane, dok ne dođe presuda sa Vrhovnog suda, obzirom da se predmet vodi na ovom sudu. Na kraju krajeva, ja imam vlasništvo nad ovim stanom i prvo treba da razvlaste osobu od koje sam kupio stan, pa tek onda neka zakazuju deložaciju”, kazao je Muharemović, koji vjeruje da će novi termin deložacije vjerovatno biti poslije mjeseca Ramazana.

Ovaj slučaj deložacije je karakterističan po tome što je Nedžad Muharemović kupio stan od osobe, a općinske vlasti su izdale sve potvrde da je kupovina uredna i legalna. Nakon čega se ispostavilo da se sve mora vratiti vlasniku, i to je sudski presuđeno, koji je prije rata stanovao u toj stambenoj jedinici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?