ov Tomislavgrad

Gotovo pola milijuna maraka štete u prirodnoj nepogodi u Tomislavgradu

22.03.2019.
u 17:19

Općinsko vijeće Tomislavgrada, na redovitoj sjednici održanoj u petak, usvojilo je Izvješće o procijenjenoj šteti od posljedica prirodne nepogode koja je pogodila područje te općine 28. siječnja.

U izvješću se navodi kako ukupna procijenjena šteta za općinu Tomislavgrad iznosi 455.772 marke.

Budući se radi se radi o velikom iznosu, Povjerenstvo je u svom izvješću predložilo da se zatraži pomoć od viših razina vlasti kako bi se u okvirima realnih mogućnosti pomoglo u saniranju barem dijela nastale štete.

Velike količine snijega i olujni vjetar pogodili su Tomislavgrad 28. siječnja, a nepogoda je potrajala nekoliko sljedećih dana.

Na prijedlog Stožera za Civilnu zaštitu Općine Tomislavgrad općinski načelnik Ivan Vukadin proglasio je stanje prirodne nepogode koja se nastavila i početkom veljače kada je uz padanje kiše uslijedilo naglo otapanje snijega.

Tada su se na gradskim i seoskim ulicama stvarale vodene bujice koji su pravili štete, a zbog neočišćenih ili zatrpanih propusta uz magistralne i županijske ceste došlo je do plavljenja kuća i podruma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?