Tugomir Čuljak

Gospodarski potencijali BiH slabo su ili nikako prepoznati u svijetu

vsxd
20.07.2016.
u 07:00

O gospodarskoj situaciji u BiH, mogućnostima suradnje s inozemstvom, važnosti europskog puta BiH, a posebice mladima i odlascima, ali perspektivi u BiH, razgovarali smo s Tugomirom Čuljkom, savjetnikom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Rođen je i odrastao Frankfurtu, iako je mlad, iza njega je iskustvo i stručno znanje. Radio je u uglednoj njemačkoj tvrtki “Lufthansa Technik” kao inženjer te je vlasnik nekoliko patenata, angažiran je i aktivan politički te na raznim drugim projektima.

Kako biste prokomentirali trenutačno gospodarsko stanje u BiH?

- Prateći pokazatelje Ministarstva vanjske trgovine, dojmove s terena različitih tvrtki, imam dosta široko i raznoliko mišljenje o gospodarstvu BiH. Na jednoj strani imamo službeno dokazane različite potencijale u raznim sektorima kao što su poljoprivreda, energetski sektor, industrija i turizam, a na drugoj strani je trenutnačno stanje baš u tim sektorima djelomično održivo, ali sigurno može biti bolje. Općenito, brendovi BiH i naši gospodarski potencijali su slabo ili nikako prepoznati u svijetu. Projektima kao što je Prvi inicijalni gospodarski dan BiH u Njemačkoj (održan u Frankfurtu), koji je vodio hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, stvaramo novu pozitivnu sliku o mogućnostima, investiranju i proširenju poslovanja bh. tvrtki.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije