Cijene

Gorivo skuplje od šest do deset feninga

gorivo
24.06.2020.
u 08:53

Cijene goriva na crpkama u BiH u posljednjih nekoliko dana ponovo rastu, tako da su više od šest do deset feninga po litru, a kako kažu stručnjaci iz ove oblasti, može se očekivati da i u narednom razdoblju zadrže trend rasta.
 
Zoran Berak, tajnik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Gospodarskoj komori RS, potvrdio je za "Nezavisne" da je gorivo već poskupjelo na nekim benzinskim crpkama u RS.

"Distributeri nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj cijene goriva na benzinskim crpkama mijenjaju u skladu s parametrima koji na njih utječu, pa je tako došlo i do povećanja cijena u skladu s cijenama u rafinerijama u okruženju", kazao je Berak.

Prema njegovim riječima, trend rasta se može očekivati i u narednom razdoblju, jer je postignut sporazum na svjetskoj razini o ograničenju proizvodnje nafte, što će, kako kaže Berak, vjerovatno utjecati i na rast cijene barela sirove nafte na svjetskom tržištu

Almir Bečarević, stručnjak za energente, rekao je za "Nezavisne novine" da je cijena nafte na svjetskom tržištu u porastu pa je i cijena goriva na crpkama odmah veća.

"Činjenica je da je cijena nafte na svjetskom tržištu porasla te opravdanja za većim cijenama goriva na crpkama ima, ali ne u tolikoj mjeri", ističe i dodaje da su u posljednjih 20 dana vlasnici pumpi tri puta korigirali cijene goriva.

Prema njegovim riječima, oni odmah reagiraju kad dođe do više cijene goriva te su u stanju da u roku od 24 sata korigiraju cijene, ali kada je cijena u padu, tu je situacija drugačija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije