Crveni križ Žepče

Godinu ranije CK realizirao razvojni plan

02.11.2016.
u 09:00

Općinska organizacija Crvenog križa Žepče primila je najveće pohvale za svoj rad od predstavnika najviših tijela Društva, čime je potvrđeno da je u posljednjih nekoliko godina izrasla u jednu od četiri najistaknutije općinske organizacije u Federaciji BiH.

Uređenje novog prostora

Riječi pohvale uputili su Branko Leko, tajnik društva Crvenog križa BiH, Namik Hodžić, glavni tajnik Crvenog križa Federacije BiH, te općinski načelnik Mate Zovko i Nurdžehan Šahinović, ministar za rad i socijalnu politiku u Vladi Zeničko-dobojske županije, koji su nazočili svečanosti koja je upriličena u povodu završetka radova na uređenju novog prostora za rad žepačkog Crvenog križa. Crveni križ općine Žepče danas raspolaže sa 145 četvornih metara moderno opremljenog prostora u koji se ubrajaju uredi predsjednika, tajnika, rukovodstva mladih, moderno opremljen kabinet za prvu pomoć, radni kabinet za treninge ekipa RPPOS-a, prve pomoći, njegovatelja i animatora DDK.

Predsjednik Općinske organizacije Crvenog križa Žepče Marko Sinanović predstavio je najvažnije aktivnosti koje su obilježile godinu koja je na isteku i upoznao s planovima za iduću, 2017., godinu koja će biti posvećena mladim volonterima, brizi o starima i nemoćnima te promociji vrijednosti humanitarnog rada i aktivizma. Po njegovim riječima, razvojni plan Crvenog križa Žepče za razdoblje 2013. - 2017. u potpunosti je realiziran već na kraju 2016. godine.

- Dvije izuzetno važne odluke u razvojnom planu bile su razvoj materijalnih i ljudskih kapaciteta organizacije te uspostavljanje projektnog tima koji vodi profesor Senaid Ajan. Uspješno smo okupili mlade i ambiciozne ljude i napravili svojevrsnu sinergiju mladosti i iskustva, kazao je Sinanović.

Kućni posjeti

Crveni križ općine Žepče danas na evidenciji ima 129 volontera koji čine različite ekipe i timove ove organizacije u okrilju Kluba mladih “Nevena” Crvenog križa općine. Uspješno je realizirano na desetke projekata i mladi volonteri Crvenog križa Žepče postigli su brojne uspjehe, a Tim za realistički prikaz ozljeda, stanja i oboljenja Crvenog križa Žepče slovi za jedan od najboljih u Federaciji BiH.

Ekipe njegovatelja napravile su više od 350 kućnih posjeta. Trenutačno Crveni križ općine Žepče provodi dva projekta.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije