Naslovnica Vijesti

Glavni revizor RS-a Šnjegota razriješen dužnosti

13. rujna 2017. u 21:31 0 komentara 29 prikaza

Vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS-a večeras je razriješila dužnosti glavnog revizora Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a Duška Šnjegotu i njegovog zamjenika Darka Pejića.

Šnjegota i Pejić podnijeli su ostavke 31. kolovoza, odnosno stavili na raspolaganje svoje mandate parlamentu RS-a, koje su večeras i prihvaćene na sjednici parlamenta, kojoj ne prisustvuju zastupnici opozicije.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je nedavno najavio smjenu glavnog revizora RS-a Duška Šnjegote, koga je optužio da pokušava da raznim tendecioznim informacijama uvede javnost u zabludu u vezi s određenim činjenicama.
Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a je nedavno objavila konsolidovani financijski izvještaj za korisnike proračuna RS-a za 2016., u kojem je navedeno da je nepokriveni deficit proračuna RS-a iznosio najmanje 175,6 milijuna KM, a da su proračunskih korisnici stvorili za najmanje 118 milijuna KM veće obaveze od raspoloživih sredstava, što vlast u RS-u osporava.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, bez prisutva opozicije, večeras su okončali raspravu o svih 18 točaka dnevnog reda.

Kako je na početku zasjedanja rekao predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović sjednica se održava u maloj sali Narodne skupštine zbog fizičkog onemogućavanja održavanja sjednice u plenarnoj sali.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.